Zigeunerorkest

Zigeunerorkest Zigeunerensemble

Zigeunerorkest, Zigeunerorkesten, Zigeunerensemble, Zigeunermuziek uit Hongarije en Roemenië, aangevuld met Russische, Yiddische en Yoegoslavische muziek. Zigeunertrio's zijn een specialiteit van ArtiestenEvenementen.nl.

Zigeunertrio Zigeunerorkest Piroshka

Het zigeuner ensemble PIROSHKA richt zich vooral op het muzikaal opluisteren van feesten, recepties, huwelijken, vieringen allerhande, beurzen, entree muziek, etc.
De muzikanten lopen daarbij rond tussen het publiek of tussen de tafels van het banket en zijn zo in de gelegenheid om in te spelen op de muzikale wensen van de aanwezigen.
Alle mogelijke stijlen kunnen daarbij aan bod komen, van Russische folklore tot Weense wals, van Argentijnse tango tot Nederlandstalige meezingers, van Hongaarse zigeunermuziek tot Frans chanson, jazz, musical, operette, evergreens … en ga zo maar door.


Zigeunermuziek

In Hongarije hebben zigeunerorkesten een lange traditie in het opluisteren van feesten. Daarbij wordt steeds muziek ten gehore gebracht die bedoeld is om de gasten te plezieren, te doen dansen en zingen of gewoon aangenaam te onderhouden tijdens het diner. Dit houdt in dat allerlei stijlen aan bod komen al naar gelang de muzikale wensen van het aanwezige publiek.
Deze traditie willen wij met het zigeunermuziek ensemble Piroshka verder zetten.

Balkan muziek

Zigeunermuziek, balkanmuziek, gipsymuziek met de beste Roemeense cimbalist Luca heeft een lange ervaring als solist, in zigeunerorkesten, Roemeense ensembles, Roemeense orkesten met verschillende gipsy orkesten.

Luca treedt op bij alle soorten gelegenheden: party's, concerten, bedrijfsfeesten, bruiloften, verjaardagen en als achtergrond muziek. De optredens kunnen verzorgd worden als solo, duo, trio, maar ook een complete ensemble bezetting is mogelijk. Maar ook als mobiel ensemble met draagbare cimbalo, viool en contrabas als optie.

Het repertoire van Luca omvat vele Roemeense zigeuner muziek, Hongaarse Balkan muziek, gipsy muziek stijlen uit Oost-Europa en in het bijzonder echte zigeunermuziek uit Roemenië, Hongarije en Rusland met veel improvisaties. De Roemeense, doina, sirba, hora en de Griekse sirtaki. De klanken van Cimbaal zijn onvermijdelijk dat Romantische muziek evergreen zoals She , My Way, Theme from love story, Once upon a time in the west, op de cimbaal te laten horen en natuurlijk lichte klassieke muziek zoals Fur Elise van L. Beethoven of Rondo alla Turka van Mozart of sabre dans A. Khatchaturian etc.

Zigeunerorkest Zigeuner orkest

Trio Sherazade bestaat uit drie professionele muzikanten. Ze spelen een zeer gevarieerd repertoire en voeren u mee op de tonen van romantische Weense, Hongaarse en spetterende Russische muziek.
Niet alleen zijn ze een streling voor het oor, maar hun programma wordt u in authentieke klederdracht of in stijlvolle gala-kledij gebracht, altijd met een spontane glimlach geserveerd.
Ze spelen voor u: viool - accordeon - contrabas
Sherazade speelt op de meest uiteenlopende gelegenheden: in restaurants, beurshallen, feestzalen, openingen, op al uw feesten en recepties...
Het trio beschikt over een zeer moderne geluidsinstallatie die zowel voor grote als kleine ruimtes uiterst geschikt is.
Een speciaal ontworpen zendinstallatie maakt een wandelend optreden mogelijk terwijl alle aanwezigen optimaal van de muziek kunnen blijven genieten.

Gipsy Jazz Zigeunerjazz Zigeuner Jazz

Gipsy Jazz Zigeunerjazz Basily staat bekend om haar eigen interpretatie van instrumentale gipsy jazz. Aanvankelijk begonnen als pure navolgers van de Hot Club de France, heeft Basily Gipsy Jazz zich ontwikkeld tot een formatie met een geheel eigen identiteit met traditionele en Spaanse zigeuner invloeden.

Door de ontwapenende podiumpresentatie en de gedreven uitstraling weten de muzikanten het publiek keer op keer vervoering te brengen. Gipsy jazz Basily heeft een grote bekendheid in binnen- en buitenland. In Nederland heeft Gipsy jazz Basily op bijna alle (jazz)podia gestaan waaronder diverse malen op het North Sea Jazz Festival. Ook op grote Gala’s zoals The African Flying Doctors Gala in Huis ter Duin te Noordwijk. In het bekende ShowBizzCity te Aalsmeer en vaak in het Krasnapolsky te Amsterdam. Ook op het Django Reinhardt Festival te Samois Frankrijk is Gipsy Jazz Basily geen onbekende. Traden tevens op met de meester Stephane Grapelli in het Concertgebouw.

Gipsy Jazz Basily brengt u swingende zigeuner jazz in de originele Hot Club de France bezetting van viool, solo gitaar, slag gitaren en contrabas wordt Gipsy Jazz Basily gezien als een van de beste en origineelste gipsy formatie.

Tucsi Basily violin
Popy Basily solo guitar
Gino Basily guitar
Zonzo Basily guitar
Martin Limberger guitar
Sani van Mullem/Marcio Giodano double bass