Christian Farla & Bianca - Farla Illusions

Christian Farla & Bianca

Christian Farla is een Nederlands illusionist. Hij is de enige Nederlandse illusionist die zich "Master Magician" (meester-illusionist) mag noemen. Deze titel kreeg hij in 2006 samen met de "Merlin-award for Magician of the year".

Trendy en glamorous, zo kan het onnavolgbare illusionistenduo Christian Farla & Bianca het best omschreven worden.
Zo zijn er de “Vuurtafel”, een magische openingsact waarbij het vuur op de tafel verdwijnt en Christian verschijnt.

De “Death Saw”, een adembenemende ontsnapping waarbij Christian Farla & Bianca oplost in het niets en plotseling midden in de zaal tussen het publiek opduikt.

De circa 25 minuten durende illusieshow kan op aanvraag worden uitgebreid met unieke illusies die elk evenement een persoonlijk tintje geven.

In 1993 werden ze Nederlands kampioen

Christian Farla, geboren 5 mei 1970 als Ferdinand Farla. In 1992 leerde Farla zijn vrouw Bianca van den Ende kennen die toen als danseres in dezelfde show optrad. Van den Ende werd Farla's vaste assistente. In 1993 werden ze Nederlands kampioen. Na diverse optredens volgde in 1996 het eerste grote contract bij het toenmalige Joop van den Ende Evenementen en traden ze regelmatig op in de studio's te Aalsmeer. Ook in 1999 en 2001 behaalden ze de eerste prijs op het Nederlands Kampioenschap. Farla ontving ook de Henk Vermeiden Trofee.

In 2002 was Farla veelvuldig op televisie te zien. Eerst in Pokémon Flippo Update waar bij te zien was in het onderdeel Flippo Magic. Daarna bood Fox Kids hem zijn eigen televisieprogramma aan: "Hocus Pocus". Daarnaast traden ze met de Zonnebloemtournee door heel Nederland op en kregen ze een tweejarig contract voor de Dinnershow in Studio21.

De Wonderlijke Efteling Show

Toen Hans Klok na een jaar onverwacht verstek liet gaan in de Wonderlijke Efteling Show, nam Farla het van hem over. De show werd voor hem aangepast en aangevuld met meer magie en speciale effecten. In 2003 werd de show bekroond met de IAAPA Big E Award 2003 voor de beste attractieparkshow ter wereld.

In 2003 en 2004 hadden Farla en zijn vrouw meer dan 2.000 optredens, vooral door de vele optredens in de Dinershow en de Wonderlijke Efteling Show. Mede door dit aantal werden ze voor 2005 door Siegfried & Roy uitgenodigd voor een serie optredens in Las Vegas. De aanwezige David Copperfield zag Farla's optreden en hij noemde het optreden 'mindblowing'. Er ontstond een vriendschap die onder andere resulteerde in het uitwisselen van illusie-acts. Zoals de gigantische Drill of Death, met een lengte van 9 meter de grootste illusie in Europa, waarin Farla zogenaamd wordt doorboord door een boor uit de mijnbouw en Steelplate waarbij een assistante van Christian lijkt te zweven door een staalplaat. In zijn gigantische loods in Barendrecht heeft hij ook een collectie illusies en truc's van de verlamd geraakte beroemde illusionist Wayne Dobson.

Illusions from Las Vegas

In 2006 werden de grote Nederlandse theaters bezocht met Farla's eerste theatershow: Illusions from Las Vegas. Deze show resulteerde in de Merlin-Award.
Op 19 augustus 2008 beviel Bianca van hun zoon Ryan.
In 2009 neemt Christian Farla de magic-act over van Hans Klok in The Dinnershow en staat hij de gehele zomer nonstop in Walibi World met een illusieshow.

Prijzen
• 2006 'Merlin-award for Magician of the year'
• 2007 'Champion de Europe de Magie' in Parijs
• 2008 'Mandrake O Dor Award'
• 2009 'Merlin-award for Magician of the year'


Klik op de foto voor meer info

Christian Farla & Bianca Christian Farla is een Nederlands illusionist. Hij is de enige Nederlandse illusionist die zich "Master Magician" (meester-illusionist) mag noemen. Deze titel kreeg hij in 2006 samen met de "Merlin...

Hans Klok Illusionst Illusionist Hans Klok: De meester van de illusie! Op zijn tiende verjaardag krijgt Hans Klok een goocheldoos, en begint hij zijn carrière op verjaardagsfeestjes van vriendjes en vriendinnetjes. Op...

Scott & Muriel Scott & Muriel brengen een hilarische comedy en illusie show van 25 tot 30 minuten. Een ding is zeker over het optreden van Scott & Muriel zal nog lang nagepraat worden! Het kleinste illusietheater...

Siegmond & Froyd Hilarische Show Illusionisten Humor Show Act Siegmond & Froyd Hilarische Show Na het noodgedwongen stoppen van de twee grote Duitse magi rs in Las Vegas, is het leven van Siegmond & Froyd in een stroomversnelling ...

Sittah Revealed Illusionist Sittah Revealed Power Woman Show ArtiestenEvenementen.nl presenteert de snelste vrouwelijke illusioniste ter wereld. Onlangs keerde een oude bekende terug op de planken, en hoe! Power Woman Sittah...